Yani tesadüfen oluşmuş bir boşluk veya doluluk olmaması gerekiyor. İleriye dönük düşünürsek aslında tasarlanmamış her alan sorun yaratacak bölgeler anlamına gelir. Mimaride de böyledir.
Malzeme olarak 2 cm kalınlığında köpük kullanıldı. Boşluklarda gerek falçata gerekse köpük kesmek için kullanılan özel bir makine ile açıldı. Her bir boşluğun belli bir şekli var ve 3 boyutlu düşünülerek tasarlanmış boşluklar.
Yan taraftaki ve aşağıdaki çalışmalarım 'kritik' öncesi yapılan çalışmalar. Kritik demek bizim için yani mimarlık fakültesinde öğrenim gören bizler için yapılan çalışmanın değerlendirilmesi anlamına geliyor. Daha sonra hocaların yönlendirmesi durumunda ve o yönde tasarımımızı geliştiriyoruz.
Yukarıda olan ilk üç fotoğrafta bu tasarımın geliştirilmiş hali.
Bu somut çalışmadan önce binaların doluluk ve boşluklarını incelememiz istenmişti. Bize incelememiz için verilen iki bina Milli Reasürans Çarşısı ve Galata Kulesiydi. Bu doluluk ve boşluk kavramları çerçevesinde bir video çektik. Grup çalışması olan bu çalışma gerek çekimlerinde yaşanan izin isteme sorunları gerekse Milli Reasürans Çarşısının mimarı ile tanışma şansını yakalamamız doğrultusunda çok güzel geçti :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder